Fönstermålning Stockholm

Professionell fönstermålning i Stockholm

Hur stor roll spelar fönstren för hur man upplever sin bostad? Mycket större än vad många tror. Fönstren fungerar som bostadens ögon och blir också en naturlig startpunkt för inredningen.

Om du har äldre, slitna och fula fönster i ditt hem kommer detta att påverka resten av inredningen negativt. Oavsett hur du möblerar och vilka möbler du har, kommer fönstren automatiskt att dra uppmärksamheten till sig - och kan därmed definiera resten av bostaden och intrycket.

Kanske är det dags att köpa nya fönster? Ibland kan det vara ett bra steg att ta, men det kan också innebära höga kostnader. Om du inte vill byta fönster av skäl som bättre isolering, är det alltid bättre att först kontakta oss för en fönstermålning och se hur vi kan förvandla gamla, slitna och trista fönster till nya igen - till en bråkdel av priset. Vi har lång erfarenhet av att måla fönster och hjälper dig gärna att utforska möjligheterna.


Fönstermålning för alla fastigheter

Vi erbjuder professionell fönstermålning hos både privatpersoner och hos företag, fastighetsägare och BRF:er i Stockholm. De senare projekten är givetvis större och tar längre tid att genomföra, men vi har både vana och kapacitet av att planera sådana uppdrag så att de boende påverkas så lite som det bara är möjligt.

Vi arbetar alltid effektivt och med största fokuset på grundarbetet. Ett fönster måste slipas, det måste spacklas, det måste rengöras och i övrigt förberedas innan det målas. Grundarbetet avgör det färdiga resultatet och där fuskar vi aldrig: vi gör jobbet från start till mål. Givetvis kan vi även hjälpa till med att byta ut exempelvis trasiga och rostiga beslag på dina fönster också.

Glöm inte utsidan av fönstren

Fönster har två sidor och det är inte ovanligt att man som villaägare lägger det stora fokuset på att måla om insidan - den som vetter in mot bostaden. Vi skulle emellertid råda dig att måla om även utsidan.

Samma sak gäller där: fönstren blir husets ögon och påverkar - i allra högsta grad - hur gäster och förbipasserande upplever din villa. Dessutom så handlar det också om skydd. Färgen som appliceras förlänger livslängden och genom att låta oss ta hand om din fönstermålning skapar du också en mer hållbar lösning.

Fönstermålning är en viktig del av underhållet, men det är långt ifrån enkelt att genomföra. Väljer du oss så garanteras du ett professionellt utförande, lång hållbarhet och ett snyggt och tilltalande resultat - alltid till överenskommet pris och inom den tid vi har avtalat.

Fönstermålning Stockholm

Planering och förberedelse

Planeringen inför en fönstermålning är avgörande för hur pass effektivt jobb som kan utföras. Vi arbetar alltid hårt med att skapa ett schema för hur målningen ska ske innan vi sätter igång - detta i synnerhet om det gäller fönstermålning i en större fastighet. Målningen av varje fönster sker med pensel och i, minst, två lager.

Adderar man till detta att det också krävs ett gediget och grundligt förarbetet med skrapning, slipning, spackling och tvätt så inser man också att det handlar om ett projekt som tar lite tid. Planeringen ger effektivare jobb och vår långa erfarenhet av fönstermålning gör att vi kan erbjuda lösningar som går lite snabbare - men utan att vi fuskar eller rundar hörn.

I vissa fall så tar vi även med fönster till vår verkstad och målar dem på plats. Det innebär att vi sätter upp vindskydd som en provisorisk lösning i lägenheten där fönstren plockats ned. Det handlar emellertid om en bedömning, vissa fönster kan målas på plats - andra behöver lite mer omvårdnad och kärlek för att bli snygga och funktionella igen.

Är du som privatperson i behov av en snygg fönstermålning eller behöver du som fastighetsägare en professionell partner för att måla fönstren i dina fastigheter? Kontakta oss redan idag så bokar vi in ett kostnadsfritt möte och ser över hur vi kan göra skillnad för dig!

Sänk värmekostnaderna med nya fönster